!: C-VITAMIINI edut/haitat/yms.C-vitamiinistä kannattaa muistaa vielä se seikka, että sehän ei ole mikään säilöntäaine, joidekin kuivaruokien valmistajat näin väittävät. Se ehkäisee ruuan hapettumista ei säilö sitä, mutta koska c-vitamiini on äärimmäisen herkkä tuhoutumaan, on ihme jos sitä on grammankaan vertaa jäljellä kuivaruuissa.

Tämä puoltaa c-vitamiin syöttämistä, mutta mutta asiahan ei näin yksinkertaisesti mene. Lisääntynyt c-vitamiinin saanti vaatii kylkeensä E-vitamiinin, että haluttu tavoite saavutetaan. Koirahan käyttää saamansa c-vitamiinin hyväkseen muutamssa tunnissa, se happamoituuko koira tästä on käsittääkseni jäänyt tieteelisesti todistamatta, virtsan PH-arvoon vaikutus on selvä.

C-vitamiini ei kestä pakastamista, ei kuumentamista eikä suuria lämpötilan vaihteluja, tämän perusteella koiran c-vitamiinin tarve tulisi turvata lisäämällä sitä ruokaan.

C-vitamiini auttaa monia muita vitamiinejä imetymään, mutta tarvitsee "itse" E-vitamiiniä, jotta voisi toimia tehokkaasti. Koirille tarkoitetut c-vitamiinit ovat siitä hyviä, että niihin on yleensä lisätty aineita, jotka oleellisesti hidastavat c-vitamiinin liukenemista koiran vatsassa, tämän vuoksi puhdasta a-happoa tai ihmisten C-pillereitä ei tulisi koiralle antaa, tulos on ilmeisesti + - 0.

Hyvä c- ja samalla E-vitamiinin lähde on porkkana (ehkä paras). Molemmat samassa puikulassa. Porkkana annetaan aina raasteena ja raakana, ei höyrytettynä, kuten kaikki muut vihannekset, parsaa lukuun ottamatta, se annetaan myös raakana. Kaikki purkkivitamiinit on tarkoitettu niille (meille) laiskoille ihmisille, jotka eivät aina jaksa häärätä ruuan kanssa soppakauha kädessä.